TAFAB

Vi är specialister på fastighetsförädling. Vi arbetar med joint venture, kapitalanskaffning och förmedling i huvudsak i Stockholmsområdet och Uppsala. Sedan starten har bolaget levererat fler än 30 lönsamma projekt, men vår erfarenhet sträcker sig längre än så:

TAFAB:s ägare Thomas Andréasson har sedan början av 90-talet varit delaktig i över 100 fastighetsprojekt (företrädesvis bostadsrätter), samtliga framgångsrika och avslutade med positivt resultat. 2010 grundade han Fastighetsförädlarna i Mälardalen AB (FFAB). Sedan 2017 arbetar Thomas även med hyresrätter, kommersiellt och vårdfastigheter där han bland annat nu bygger Nordens största vårdsboende i samarbete med Veidekke, Rikshem och Attendo. Våren 2018 valde Thomas att sälja sin andel i FFAB och överföra verksamheten till TAFAB.

Grundaren av TAFAB

TAFAB grundades av Thomas Andréasson år 2007 i syfte av att optimera fastigheters värde genom att skapa en mer attraktiv produkt för målgruppen. 

Thomas har genom åren medverkat i ett 100-tal framgångsrika projekt.

Affärsområden

  • Hyresrättsfastigheter
  • Vårdboenden
  • Kontor och kommersiella fastigheter
  • Studentbostäder
  • Äganderätter

Ägare & VD

Thomas Andréasson

TAFAB ägs och drivs av Thomas Andreásson. En driven entreprenör med lång och stor erfarenhet av fastighetsmarknaden som både mäklare, rådgivare och fastighetsutvecklare. 

Resan som entreprenör började redan i tonåren med ett brinnande intresse för försäljning och problemlösning. Då sålde han rekordmånga kokosbollar i villaområden i Uppsala – hela 107 paket på en dag, efter att han tagit reda det utmärkta säljargumentet att de gick att frysa in.

År 1991 utbildade Thomas sig till fastighetsmäklare och fick sitt första jobb på Svensk Bostadsdata i Stockholm redan innan utbildningen var avklarad, mitt under finanskrisen sommaren 1992. Därefter jobbade Thomas på Sveriges största mäklarföretag, Svensk Fastighetsförmedling, där han samlade på sig ovärderlig kunskap och blev redan första året utsedd till årets mäklare. Samtidigt ville Thomas vidare i sin karriär och när frågan kom om att starta något nytt svarade Thomas ja. Tillsammans med en kollega startade han Mäklarcompagniet på Fleminggatan i Stockholm. Efter tre år var det dags för Thomas att starta sitt eget företag, Respons. Det var här som Thomas karriär tog fart på allvar. Han började ägna sig åt det han tycker är riktigt kul: att hitta platser att bygga nytt eller befintliga fastigheter att förädla eller renovera; att tillsammans med arkitekter rita och förverkliga sina drömmar.

Thomas har tidigt lärt sig värdet av att analysera fastighetsbranschens framtid. Det är just det som han tror gör både en bra fastighetsmäklare och fastighetsutvecklare – kunskapen om kringliggande faktorer som påverkar marknaden.

2007 startade han TAFAB och tre år senare FFAB – Fastighetsförädlarna. 2018 sålde Thomas av sin del av FFAB och driver sedan dess TAFAB vidare på egen hand. Karriären som började med försäljningen av kokosbollar har nu växt till att Thomas Andréasson varit delaktig i mer än 100 fastighetsprojekt som ägare, delägare eller mäklare – samtliga projekt framgångsrika och avslutade med positivt resultat.