Omdömen

Vad andra säger om TAFAB

Intervju

Jacob Haas, VD ÅWL Arkitekter

Kan du berätta lite om din bakgrund?

Utbildad arkitekt på KTH och ett utbytesår i Århus, Danmark. Började jobba på FFNS (nuvarande Sweco) 1994 som trainee i ett par år. Därefter egenverksamhet 1996-1998. 1998-1999 anställd på Arkitekterna Fries&Ekeroth (nuvarande Strategisk Arkitektur) och sedan 1999 anställd på ÅWL Arkitekter. Sedan 2007 VD och delägare. Har ritat väldigt mycket stadsutvecklingsprojekt med stort inslag av bostäder. Har bland annat jobbat i projekt från detaljplan till färdiga byggnader på Lilla Essingen, i Hammarby Sjöstad och i Svea Artilleri vid Vallhallavägen.

Vad tycker du är styrkan i att jobba tillsammans med andra yrkesgrupper i byggnadsprojekt?

Styrkan ligger i att vara med i en grupp med gemensamt mål att skapa bästa möjliga miljöer för oss människor att vistas och trivas i. Det ger i det långa loppet bästa resultat både i livsmiljö och i projektekonomi.

Hur kommer det sig att du började jobba med Thomas Andréasson?

Initialt rekommenderades jag av en annan beställare och jag och mina kollegor gjorde ett bra jobb och samarbetet fortsätter nu med Thomas. Personligen trivs jag mycket bra att jobba med honom, det är raka rör och korta beslutsvägar och inte minst en förtroenderelation som funkar i båda riktningar.

Kan du berätta om något projekt du har gjort tillsammans med Thomas som du tyckte var extra bra?

Vårdboendet* i Uppsala som håller på att färdigställas nu känns extra bra. Tillsammans tog vi fram ett väldigt stort och väldigt fint vårdboende på ganska kort tid. Vi fick snabbt ett stort förtroende och förvaltade det väl. Det var ett bra samarbetsklimat och alla arbetade mot ett gemensamt mål.

Hur är det att jobba med Thomas/TAFAB?

Som jag sa tidigare – det är raka rör och korta beslutsvägar och inte minst en förtroenderelation som funkar i båda riktningar. Och så har Thomas blykoll på siffror.

*Reds anm: Nordens största vårdboende