Pressinformation

Stockholm 10 feb 2020

Nu flyttar Attendo in i Nordens största vårdbygge i Uppsala

FFAB har förvärvat, förädlat och genomför projektet Vård Norra & Södra – Nordens största vårdboende – i Uppsala tillsammans med TAFAB. Omsorgsföretaget Attendo har tecknat ett 15-årigt hyresavtal för båda projektfastigheterna och flyttar in i Vård Norra i mars.

Arkitekt är Jacob Haas, VD och delägare i ÅWL Arkitekter och totalentreprenör är Veidekke Entreprenad AB. Fastigheterna ägs av Rikshem. Vård Södra beräknas var klart för inflytt våren 2021.

Innergården på Vård Norra på Kapellgärdet i centrala Uppsala

Fastigheterna, som har en yta på cirka 17 400 kvadratmeter, är konstruerade som moderna vårdbyggnader i en urban miljö, med fokus på kvalitet och hållbarhet:

– Vård Norra består av 105 lägenheter och Vård Södra av 96 lägenheter. Båda fastigheterna är miljöcertifierade, berättar Thomas Andréasson, VD TAFAB.

– Jag är stolt över att vi kunnat visa att hållbara byggen även kan vara ekonomiskt lönsamma, säger Jacob Sandberg, VD och ägare FFAB.

Läs mer om FFAB & TAFAB här:
www.ff-ab.se
www.taf-ab.se

Högupplösta pressbilder finns att ladda ner här

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Marianne Djudic, Taste PR
Mobil:
0707-952 956
E-post: Marianne.Djudic@TastePR.se

Om TAFAB
TAFAB är specialister på fastighetsförädling och arbetar med joint venture, kapitalanskaffning och förmedling i huvudsak i Stockholmsområdet och Uppsala. Företaget grundades år 2007 av Thomas Andréasson och drivs idag tillsammans med sonen Tom Andréasson och Christoph Svahn. Sedan starten har bolaget levererat fler än 30 lönsamma projekt, men erfarenheten sträcker sig längre än så:

TAFAB:s ägare Thomas Andréasson har sedan början av 90-talet varit delaktig i över 100 fastighetsprojekt (företrädesvis bostadsrätter), samtliga framgångsrika och avslutade med positivt resultat. 2010 var han medgrundare till Fastighetsförädlarna i Mälardalen AB (FFAB). Sedan 2017 arbetar Thomas även med hyresrätter, kommersiella och vårdfastigheter där han bland annat nu bygger Nordens största vårdsboende i Uppsala i samarbete med Veidekke, Rikshem och Attendo. Våren 2019 valde Thomas att sälja andelen i FFAB och överföra sin del av verksamheten till TAFAB.