Pressinformation

Stockholm 3 dec 2019

Fastighetsveteranen Christian Hahne går in som styrelseledamot i TAFAB

Christian Hahne tar plats i styrelsen för T.Andréasson Fastighetsaktiebolag – TAFAB – som aktiv styrelseledamot och kommer att delta i den operativa verksamheten. Christian har en utbildning i juridik och ekonomi vid Uppsala universitet i botten och har varit verksam inom fastighetssektorn hela sitt yrkesliv.

Christian Hahne var från 2005 till nyligen vice VD i Erik Selin Fastigheter AB som är huvudägare i Balder, Nordens största noterade fastighetsbolag. Christian har tidigare suttit i styrelsen för bland andra flera börsnoterade fastighetsbolag som Victoria Park, NP3 Fastigheter och Amasten samt varit arbetande styrelseordförande i Fastighets AB Centur som ägs av Balder och Peab.

Thomas Andréasson & Christian Hahne

– Jag är otroligt glad att Christian tackade ja till att gå in i styrelsen och ser verkligen fram emot att få jobba tillsammans med honom. Med sina kunskaper, sin breda kompetens och långa erfarenhet inom fastighetsbranschen kommer han att bidra ur så många olika perspektiv, säger Thomas Andréasson, grundare och ägare av TAFAB.

– Jag har känt Thomas Andréasson i flera år och alltid imponerats av hans affärsdriv, kreativitet och ständiga förmåga att ta fram mycket intressanta fastighetsprojekt. Det ska bli roligt och spännande att se vad vi kan göra tillsammans de kommande åren. TAFAB har en mycket intressant projektportfölj, säger Christian Hahne.

Sågverket i Knivsta nästa projekt för TAFAB
På den så kallade Sågverkstomten i centrala Knivsta låg mellan 1900 och 1999 Knivsta sågverk och mellan 1906 och 1956 fanns där även ett tegelbruk. Här utvecklar TAFAB tillsammans med Amasten ett projekt som omfattar 112 hyreslägenheter, 49 lägenhetshotellrum samt 1 500 kvm kommersiella lokaler, ett byggprojekt som togs över från Rosendals Fastigheter i somras. Arkitekt är Jacob Haas, VD och delägare i ÅWL Arkitekter.

– Vi har ett långvarigt samarbete med Jacob och ÅWL Arkitekter; nu senast med Nordens största vårdboende i Uppsala. Vi har valt att arbeta med dem då de har stor branschkunskap, alla resurser inhouse, är snabba och kan rita kostnadseffektiva och högkvalitativa produkter, berättar Thomas Andréasson.

I förra veckan vann kommunstyrelsens i Knivsta beslut om tillträde till Gredelby 7:85 på Sågverkstomten laga kraft och i veckan lämnas bygglovsansökan in. Byggstart är planerad till januari nästa år och bygget beräknas vara färdigställt under första kvartalet 2021. Med Amastens Riki-teknik – prefabricerade energieffektiva lägenheter – kan man bygga dubbelt så snabbt jämfört med gängse byggteknik. Läs mer om Riki här.

www.taf-ab.se

Högupplöst pressbild finns att ladda ner här

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Marianne Djudic, Taste PR
Mobil:
0707-952 956
E-post: Marianne.Djudic@TastePR.se

Om TAFAB
TAFAB är specialister på fastighetsförädling och arbetar med joint venture, kapitalanskaffning och förmedling i huvudsak i Stockholmsområdet och Uppsala. Företaget grundades år 2007 av Thomas Andréasson och drivs idag tillsammans med sonen Tom och Christoph Svahn. Sedan starten har bolaget levererat fler än 30 lönsamma projekt, men erfarenheten sträcker sig längre än så:

TAFAB:s ägare Thomas Andréasson har sedan början av 90-talet varit delaktig i över 100 fastighetsprojekt (företrädesvis bostadsrätter), samtliga framgångsrika och avslutade med positivt resultat. 2010 grundade han Fastighetsförädlarna i Mälardalen AB (FFAB). Sedan 2017 arbetar Thomas även med hyresrätter, kommersiella och vårdfastigheter där han bland annat nu bygger Nordens största vårdsboende i Uppsala i samarbete med Veidekke, Rikshem och Attendo. Våren 2019 valde Thomas att sälja sin andel i FFAB och överföra verksamheten till TAFAB.